torsdag den 24. juli 2014

En anderledes badeoplevelse og den turistede del af Island

I går havde vi den sidste dag med bilen, hvor den sidste og obligatoriske del af en Island rejse, nemlig Den Gyldne Cirkel skulle nåes, men udover de almindelige dele af turen ville vi gerne når en tur i den varme flod Reykjadalur, der er et stykke udenfor byen Hveragerdi. Vi bestemte os derfor, for at sikre vi nåede hele turen inden bilen skulle afleveres kl 17:00, at stå op klokken 06:00. Dagen startede med skyr spisning og madpakke lavning, hvor det må siges at Cheasy skyr med smag langt fra er ligeså god som den islandske.


Derefter gik turen til Hveragerdi igennem den tykkeste tåge vi begge nogensinde har set. Turen blev heldigvis kørt på ring 1, som er hovedvejen her på Island. Da vi nåede frem til Hveragerdi holdt vi små 3 km nordfra byen, hvor vi skulle hike 3,4 km igennem noget af det smukkeste og nogen steder mest mudrede terræn jeg længe har set. 



Nogen af de utallige får der er rundt om på Island

Et af de mange mudrede områder på vejen

Området vi vandrede i var et af de mest geotermiske områder på hele Island. Vi kom forbi flere kogende vandhuller, stort set alle kilder i områder var dampende og vi kom sågar forbi en kogende mudderpøl.




Målet for vores vandring den varme flod Reykjadalur var således opvarmet af flere varme kilder som render ud i floden.  Dette gav en anderledes badeoplevelse med en flod, der var over 20 grader varmt, mens det var overskyet og kun 13 grader oven vande.  Vi er dog enig om at det er vandre turen og de mudrede sko værd at tage en tur til Reykjadalur. 

En tur i floden

Udsigten mens man badede

Dagen var dog herefter langt fra slut. Herefter skulle Den Gyldne Cirkel ses bestående af 

Vulkan krateret Kerid 

Vandfaldet Gullfoss

Et glimt af en gletscher

Gejseren Strokkur

og sidst, men bestemt ikke mindst nationalparken Thingvellir, hvor Altinger mødtes. Billedet er fra Lovbjerget, hvorfra landets love blev reciteret for at de kunne blive bevaret, selvom de ikke var skrevet ned. 

Den Gyldne Cirkel er en dejlig tur fyldt med alle de ting man forbinder med Island, men vi var begge enig om at de to dages foregående turer egentlig var mere interessante, men ikke havde ligeså mange konkrete attraktioner, som turistbureauerne kan reklamere med, hvilket nok er årsagen til at Den Gyldne Cirkel er blevet så kendt. Efter den lange tur afleverede vi bilen i Reykjavik klokken 17:00 tog bussen hjem, hvorefter vi slappede af ovenpå 3 lange dage.  







   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar