søndag den 27. juli 2014

Farvel Island!

Så siger vi farvel til Island. Vi sidder i skrivende stund på vores værelse i Washington D.C. hvor vi ankom i går aftes og skal være i tre dage inden vi tager videre mod New York. Island har været en fantastisk oplevelse, og vi er enig om at vi meget gerne vil tilbage en anden gang.
Hvorfor? Derfor!
De sidste to hele dage af vores ophold brugte vi i Reykjavik. Vi har været på en del forskellige museer om Islands historie. Blandt andet var vi på et der hedder Reykjavik 871 ±2, der er bygget op om en arkæologisk udgravning af en bolig fra vikingetiden.



Udover museumsbesøg har vi begge haft et ønske om at smage nogen af de ting der måske er lidt særprægede for Island. Noget af det gjorde vi tirsdag da jeg fik hestebøf og Majbritt fik hummer. Dette forsatte vi på torsdag aften, hvor vi var på en restaurant ved navn Lækjarbrekka.
Jeg fik lam og hummer. et rigtig lækkert måltid.

Majbritt fik hval, hvilket desværre ikke faldt i helt så god jord hos henne.
Fredag spiste vi frokost på restauranten Snaps, her fik jeg en lækker fiske/skalsdyrssuppe og Majbritt tog det sikre valg bagt Laks efter oplevelsen med hvalen.
Mega god suppe.
Udover de to måltider på restaurant skulle vi teste en pølsebod der er beskrevet som den bedste på hele Island i alle guidebøger. 
Islands "bedste" hotdog
 Så her skulle vi selvfølgelig have en hotdog med det hele. Jeg må indrømme jeg blev skuffet, specielt fordi vi efter vores tur onsdag var taget ned til en isbutik/pølsebod i nærheden af hvor vi boede, som faktisk var meget bedre.

En der er meget bedre

Vores dage i Reykjavik har vi haft et såkaldt ”Welcome” card der giver fri adgang til busser, de fleste museer og sidst men ikke mindst til deres svømmebade. Lige i nærheden af vores lille hjem var der et stort bad som vi derfor tog i torsdag aften for at slappe lidt af i de varme pools. Vi blev dog noget overraskede da badet var overrendt af PreTeens der var til fodboldturnering i byen, og der kun var et varmt basin at slappe af i. Derfor valgte vi fredag morgen at kombinere vores tur til Árbæjarsafn (et lille frilandsmuseum med gamle bygninger, lidt som Hjerl Hede dog langtfra lige så gennemført.) med en tur i svømmebadet der, og hold da fast hvor var det bare det stik modsatte af hvad vi oplevede aftenen inden, masser af plads i bassinerne, langt flere varme bassiner, og et med massage af kroppen.

Mega godt svømmebad
Alt i alt er Reyjkavik en rigtig fin by, men dog ikke en jeg ville kunne bruge meget mere tid end vi allerede har gjort. Man kommer helt klart til Island for naturen og ikke Reykjavik.
Og hold da fast en natur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar