onsdag den 23. juli 2014

Hvalfjorden og mere


Så gik de første par dage på Island. I går tog vi vores lille bil på en tur rundt om Hvalfjördur som ligger nord for Rekjavik. for at ende i Borgarnes hvor vi spiste aftensmad.
Kort over Hvalfjorden, med Borgarnes i venstre hjørne

Og hold da fast en tur. Små kringlede veje med klipper til den ene side og vandet til den anden, hvor hvert sving åbnede op for en ny fantastisk udsigt ud over vandet og bjergene. 

Bare et af de fantastiske udsyn langs hvalfjorden

For enden af fjorden ligger Glymur, som er Islands højeste vandfald, fra vejen er der cirka halvanden times gåtur ind til vandfaldet som går igennem endnu mere fantastisk landskab.
På vej mod Glymur

Undervejs løb der flere små vandløb henover stien hvor man kunne fylde lidt op i vandflasken af det dejligt friske kildevand. 

Lækkert vand

Desværre havde vi ikke lige tænkt det helt igennem inden vi gik og var kommet afsted uden madpakker.  Vi valgte derfor ikke at gå hele vejen, men bare nyde naturen inden vi kørte videre

Glymur er lige lidt længere inde, men sulten kaldte desværre
Efter frokosten som blev spist på et lille kedeligt cafeteria (det eneste spisested inden for en radius af 30 km). Kørte vi til en lille kirke kendt for sine mosaik ruder.
Kirken udefra. Hvis i vil se mosaikkerne må i selv tage afsted, men de kan klart anbefales
Da vi havde set kirken tog vi nordpå, væk fra fjorden. Nu var vi blevet mættet af fjordudsigt og ville se hvad landet ellers bød på. Det resulterede i at jeg kom til at køre på den værste og mest kringlede grusvej jeg nogensinde har oplevet.
Men,
det var nu alligevel,

det hele værd
Efter turen på grusvejen ankom vi til Borgarnes. Her var vi på et hyggeligt lille museum om bosættere på Island. I tilknytning til dette lå der en lille restaurant, men inden vi gik herind skulle vi lige samle appetit. Derfor tog vi hen i det lokale svømmebad. På Island finder man små pools med opvarmede bassiner og andet lækkert i enhver lille by man kommer igennem, og de koster nærmest ingenting at komme ind på for, at Majbritt og jeg kunne komme ind og bade gav vi 1100 (lige omkring 50 kr.) i alt. Ret lækker oplevelse der helt klart ikke er sidste gang mens vi er her.
Efter at være blevet skyllet igennem og få brugt lidt energi tog vi tilbage til museumsrestauranten.
Restauranten havde kun 3 reelle vægge, den 4 ser i her bag Majbritt.
Her spiste vi en lækker aftensmad inden vi kørte til Reykjavik for at falde om i vores seng.
Min ret: Hestefillet med en bærrødvinssauce og dampet grønt

Majbritts ret: Hummer på pasta med hvidløgssauce
Og til dessert: en Eyjafjallajökull kage med blåbæris og flødeskum


Ingen kommentarer:

Send en kommentar